LETNÍ SLUNOVRAT – COAMHAIN

21. červen, den letního SLUNOVRATU, kdy je slunce ve svém nejvyšším bodě, je svatebním dnem Země jako bohyně a Slunce jako boha. Oslavuje se a žádá o zelená pole, úrodné sady a bohatou úrodu.

Používání bylin při všech svátcích koloběhu roku obohatí a zdokonalí naše vlastní vědomosti i pochopení stálých změn, které probíhají na zemi. V mnohých rostlinách vibruje specifická energie právě v době těchto svátků a mnoho  z nich mění své vlastnosti podle ročního období. Otevřete se instinktu, aby jste našli ty nebo tu z bylin, které jsou pro tyto oslavy nejvhodnější.

Sběr bylin, jejich nakládání do olejů, příprava mastí, tinktur, vín, likérů, které budete o dnešním SLUNOVRATU vyrábět jsou vždy propojeny s jeho silnou léčivou energií a slibným začátkem růstu na všech úrovních.

Byliny SLUNOVRATU:

Andělika, Bez černý, Dobromysl, Dub, Fenykl, Heřmánek, Jahodník, Levandule, Máta, Měsíček, Orsej, Růže šípková, Řebříček, Sedmikráska, Třezalka, Violka, Zimolez……

Při sběru bylin se každopádně vždy řiďte místem a podnebím, ve kterém žijete, byliny se přizpůsobují přírodním cyklům, ne našemu kalendáři. ☺

Tags: No tags

Comments are closed.