ČAKRA TŘETÍHO OKA – ADŽNÁ

V sanskrtu znamená poznat nebo ovládat. Je centrem intuice, která je přenášena do nižších čaker a do mysli. Proto se adžná čakře říká také třetí oko nebo intuitivní oko. Je prostředníkem mezi nejvyšším vědomím, egem a mezi vyššími a instinktivními mozkovými funkcemi. Pokud je v rovnováze, přestáváme lpět na materiálním vlastnictví a bát se smrti. Probouzí naše vyšší duchovní schopnosti a obdaří nás telepatií, jasnozřivostí, jasnoslyšením. Učíme se převzít odpovědnost za své činy a uvědomíme si své silné a slabé stránky.
V této čakře dochází k nebeskému spojení slunce a měsíce, mysli a těla, jímž se otevírá třetí oko a vytváří šestý smysl. Velký důraz se klade na postupné otevírání čakry. Otevření adžná čakry bez schopnosti vědomě ovládat nižší čakry může vést k různým druhům dezorientace.
Nachází se na čele mezi obočím. Řadí se k ní z orgánů hypofýza (podvěsek mozkový) – hlavní žláza, která zajišťuje rovnováhu celého žlázového systému v těle. Dále mozek, oči, uši, nos, nervový systém. Meridiány – dráha močového měchýře a žaludku.

Tón – óm
Barva – indigová modř
Éterické oleje – jasmín, rozmarýna, levandule
Kámen – lapis lazuli, indigově modrý safír
Živel – éter

Tags: No tags

Comments are closed.