DETOXIKACE

Tento termín se stává posledních několik let velmi oblíbeným. Lidé se detoxikují z různých důvodů, jedni, protože chtějí hubnout, jiní se chtějí zbavovat nánosů škodlivin, které nám v těle zůstávají a další to mají jako pravidelnou součást svého života.

Jaký je vlastně úkol detoxikace (očisty)? Odplavuje z těla toxické látky, které se dostaly do organismu, a které tělo nedokáže zpracovat ani využít. Orgány, které jsou k tomuto účelu určeny jsou játra, ledviny, střeva, kůže, lymfatický systém. Je důležité uvědomit si, že se vlastně čistíme denně. Naše tělo má své denní rituály vylučování.
Při očistě bychom se měli zaměřit na to, jak posílit detoxikační orgány a pomoci jim zbavovat se nečistot přirozeným způsobem. Měli bychom se seznámit s tím jak tělo funguje.
Bohužel je pravdou, že jsme znečištěni mnohem více, než je zdrávo. V dnešní době rychlého, konzumního života, plného rozruchu, hluku, chemických léků, pesticidů v půdě, elektroniky a dalších vymožeností, nedostatku pohybu a přebývání převážně v místnostech, se ani není čemu divit. Naštěstí máme i dnes možnost si vybrat jak budeme žít svůj život, jak se budeme stravovat a hýbat se, jakými lidmi se obklopíme a jestli budeme ve svém životě hledat smysl nebo se budeme zabývat kolektivními nesmysly.
Detoxikace (očista) působí nejen na naše fyzické tělo a vnitřní orgány, ale také na naši psychiku, myšlenky a emoce. A právě na ty je vyvíjen velký tlak díky reklamním firmám a médiím, které nás zahlcují tím jak bychom měli vypadat, jaké doplňky stravy na rychlé zhubnutí a zaručenou detoxikaci organismu použít. Jsou to reklamní triky, kterým jde pouze o zisk. Samotná očista těla nestojí skoro nic. Jen to chce váš čas, určitou disciplínu, úpravu stravy, pohyb, relaxaci a spokojenost se svým životem.
Více na https://jahodova.eu/uzitecne-clanky.html

Tags: No tags

Comments are closed.